Ball de Panderos

Data de fundació

2007

President

Laura Rosales i Eloi Barquero

Membres

18

Contacte

El Ball de Panderos del Vendrell es va fundar el 2006 per iniciativa de dos grups d’amigues que volien participar en els balls populars vendrellencs, i va actuar per primer cop a la Festa Major del 2007. El ball va començar amb 16 balladors i, tot i que actualment només en són 10, pot arribar a estar format per 20 persones.

Els colors dels panderins i les panderines del Vendrell són el blau i el groc de faldellins, faixes, camalls i mocadors, combinats damunt del blanc de pantalons i camisa. Cada ballador porta un pandero amb sonalles metàl•liques. Entre el repertori de balls, n’hi ha dos de creats específicament pels integrants del ball durant els primers anys: el Molí i el Tortell.

L’any 2017 el Ball de Panderos del Vendrell va celebrar el seu 10è aniversari, fet que va tornar a reunir gairebé tots els integrants que hi havien ballat fins aleshores i que va marcar el punt final de les panderines que van impulsar el ball, que van passar el relleu als balladors més joves. Els membres del ball, junt amb els seus músics incondicionals, que toquen flabiol, tamborí i sac de gemecs, esperen gaudir-ne per molts anys més i donar-li continuïtat.